jagnječe ledvičke v omaki

Solata z jagnječjimi ledvičkami

Za 4 osebe: 125 g solatne mešanice s cvetovi, 3 stroki česna, 600 g jagnječjih ledvičk, 3 žlice oljčnega olja, 80 ml suhega šerija, 4 žličke brusnične marmelade, sol, poper

Mešano solato operemo in posušimo. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Jagnječje ledvičke splaknemo, jih obrišemo in narežemo na kocke.

V ponvi segrejemo olje in dodamo česen. Vmešamo ledvičke in jih ob stalnem mešanju dobro prepražimo na visoki temperaturi. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

Tekočini, ki je ostala od ledvičk, dodamo šeri in ga zavremo. Dodamo marmelado, počakamo, da se stopi, in mešamo, da dobimo omako. Solimo in popramo.

Solato porazdelimo po servirnih krožnikih in nanjo položimo še ledvičke. Zalijemo z omako iz šerija in takoj postrežemo z rezino črnega kruha.

Za prste obliznit! Solata z jagnječjimi ledvičkami je res super jed za malico ob vikendih.

Tone

Čas priprave:

okoli 25 minut

Posamezna porcija vsebuje

okoli 200 kcal/837 kJ

25 g B, 8 g M, 2g OH

MORDA VAS ZANIMA TUDI