GA+kuhinje

Losos z zelišči

Losos z zelišči

Čas priprave: 30 min
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/6

Sestavine:

  • 700g lososa brez kože
  • 150 g kozje skute
  • 3 žlice drobtin
  • Sol, sveže mleti poper
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 šopek kopra
  • 1 šopek krebuljice
  • ½ šopka lušterka
  • 1 pest kreše
  • 1 žlica brusnične marmelade
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlici repičnega olja
  • Maslo za premaz pekača

Priprava:

Pečico segrejemo na 250 stopinj (pri peki z ventilatorjem na 230 stopinj). Lososa operemo pod hladno vodo in ga obrišemo. Razrežemo ga na 8 trakov.

V skledi zmešamo kozjo skuto, drobtine, sol in poper. Z maslom premažemo pekač, nanj položimo robo in solimo. Prekrijemo s skutno mešanico in damo v pečico za 10min.

Zelišča in krešo splaknemo pod hladno vodo in jih olistamo. Zelišča posušimo v sušilniku za solato.

V skledi zmešamo brusnično marmelado, kis, olje, sol poper in 1 žlico medu. Zelišča razporedimo po servirnih krožnikih, jih prelijemo s kisovo omako in na vrh položimo ribo.

Nežnost ribe in intenzivnost zelišč se združita v popolno sinergijo okusov, ki enostavno navduši vsakogar!
Gregor

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]