GA+kuhinje

Pražena govedina z zelenjavo

Pražena govedina z zelenjavo

Čas priprave: 25 minut
Količina: 4 osebe
Zahtevnost: 2/5

Sestavine:

  • 600 g govejega mesa
  • ½ šopka mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • ½ kumare
  • 2 korenčka
  • 3 žlice olja
  • 250 ml čiste goveje juhe
  • 4 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 2 žlički hrena
  • Sol
  • Poper
  • 1 žlička mešanih nasekljanih zelišč

Priprava:

1. Korenčke zdrgnemo in prerežemo po dolgem. Stročji fižol in redkvice prerežemo po dolgem. Mlado čebulo diagonalno narežemo na kolobarje, dolge 2cm.

2. Korenje, šparglje in stročji fižol stresemo v skledo in prelijemo z vrelo vodo, da so povsem potopljeni vanjo. Po minuti jih odcedimo.

3. V manjšo kozico damo sestavine za tekočino za vlaganje in jih zavremo. Pustimo, da mešanica zelo rahlo vre 3 minute, nato pa jo odstavimo z ognja in ji dodamo odcejeno zelenjavo ter mlado čebulo. Vse skupaj pokrijemo in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo nato pa primešamo redkvice in za 5 minut postavimo na stran.

4. Zelenjavo odcedimo in razporedimo po večjem krožniku. Zraven priložimo burrato in vse skupaj potresemo z nekaj rukole. Pokrpamo z ekstra deviškim oljčnim oljem in postrežemo s hrustljavim kruhom.

Ta recept je resnično osupljiv! Sočni kosi govedine se popolno ujamejo z barvito zelenjavo! Priporočam, da ga poskusite in uživate v vsakem grižljaju!
Simon

Kvalitetne storitve po vaši meri

Brezplačna številka

080 73 36

Pošljite nam e-pošto

[email protected]